4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Engellilerden Koçak'ı ziyaret

Özel Günışığı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrenim gören öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak'ı makamında ziyaret ettiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Özel Günışığı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitilen zihinsel ve bedensel engelli bir grup öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak'ı ziyaret ederek arkadaşlarının yapmış olduğu Atatürk portresini, hediye ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, "Çeşitli nedenlerden dolayı bireysel özellikleri ve eğitim yeterlilikleri açısından yaşıtlarından farklı olan bu güzel çocukların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplumun ayrılmaz parçası olan bedensel ve zihinsel özürlü çocukların geleceği eğitilmelerine bağlı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, bu konuda gerek aileye ve gerekse ilgili kurumlara önemli görevler düştüğünü söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak "Engelli çocuğun bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişmesine uygun bir ortam sağlamak öncelikle aileye düşen bir görevdir. Ailenin bu görevlerini yerine getirmesine yardımcı olmak da devletin görevidir. " dedi.

Özel Günışı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak çağdaş ve bilimsel temellere dayalı olarak özürlülerimizin toplumsal yaşama en üst düzeyde katılımını sağlamak için eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini anlatan kurum Müdürü Nihat Kaya, 125 kayıtlı zihinsel ve bedensel engelli öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Kaya, kurdukları okulun çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte olduğunu belirterek, "Çok sevdiğimiz bu yavrularımızı eğitmek için hiçbir masraftan kaçmadık. Çeşitli üniversitelerden mezun ve branşlarında deneyimli olan 20 kişilik bir kadro kurduk. Ben ve ekibim çocuklarımızın sosyalleşmelerini sağlamak için çalıyoruz. Doğumdan ölüme kadar özürlülere eğitim verebiliyoruz" diye konuştu.

Özel Günışığı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrenim gören öğrenciler, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Belkıs' ziyaret ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek, kendilerini uğurladı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:33:02
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 14:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dobra IP: 78.160.180.xxx Tarih : 5.12.2008 15:29:12

Milli eğitim müdürünün aklı yenimi başına geldi ? yoksa yapması gerekenleri emniyet müdürü yapıyor diye kıskandımı ? Müdür bey herşey koltukda oturmakla olmuyor yada valinin gittiği yerlere gitmeklede olmuyor... Belki bilmiyorsunuzdur ben hatırlatayım acı ama gerçek öğrenciler milli eğitim müdürünü tanımıyorlar,,, isterseniz bazen çıkında okulları gezin ne dersiniz