5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

ERDEP projesi bilgilendirme toplantısı

Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Procter Gamble Tüketim Malları A.Ş. tarafından hazırlanan Ergenlik Dönemi Değişim Projesi (ERDEP) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, il ve ilçe halk eğitim merkezleri ile okul müdürlerinin, rehber öğretmenlerinin katıldığı toplantıda, öncelikli olarak kız çocuklarının ergenlik dönemlerinde yaşadıkları psikolojik ve fizyolojik değişimler konusunda annelerin ve çocukların kendilerinin bilgilendirilmesine yönelik başlatılan projeyle ilgili mart ayında yapılacak okul/alan çalışmalarının işleyişi hakkında bilgiler verildi.


Proje Koordinatörü Gürkan Saatcılar, proje hedef kitlesinin, ilköğretim okullarının ikinci kademesinde öğrenim gören, 6 ve 7. sınıflardaki kız öğrenciler ile onların öğretmenleri ve anne-babaları olarak tanımladı. Saatcılar, proje ana amacının, öğrencilere, ergenlikten genç yetişkinliğe geçerken karşılaşılan sorunların sağlıklı biçimde aşılmasını sağlamak ve böylece daha bilinçli ve mutlu bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?