4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Eski hükümlü börekçi açtı

Taşlıçay ilçesinde eski bir hükümlü, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında sağlanan kredi ile açtığı börekçi dükkanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ile Taşlıçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın işbirliği neticesinde SRAP kapsamında hayata geçirilen börekçi dükkanının açılışına İlçe Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Belediye Başkanı Salih Arslan, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini kesen Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz ve Kaymakamı Horasanlı, börekçi dükkanı sahibi eski hükümlü Vahdettin Çur'u tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulundular.

Açılış sonrası bir açıklama yapan Başsavcı Ramazan Solmaz, eski hükümlü ve mağdurların işlerini kurarak para kazanmanın yollarını aramalarının kendilerini mutlu ettiğini, bu gibi talepte bulunanlara her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Solmaz "Eski hükümlü ve mağdurların cezaevi hayatından sonra normal yaşamlarına devam edebilmeleri ve toplum içerisindeki yerlerini alabilmeleri için işsizlik sorunlarına kalıcı çözüm bulmak istiyoruz. Bunun için de kendi işinin sahibi olmak isteyen eski hükümlü ve mağdurlara SRAP kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yaptığımız işbirliği ile ilk 2 yılı ödemesiz, 3 yılı da eşit taksitler halinde ödenmek kaydıyla faizsiz kredi ile bu tür projelerin hazırlanması esnasında gerekli olan teknik destek yardımında bulunuyoruz" dedi.
Açılış davetlileri verilen ikramlarla sona erdi.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?