4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Eski hükümlülere meslek kursu

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'nun mart ayı toplantısı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, eski hükümlülere yönelik olarak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan yetkili kalorifer ateşçiliği kursu ile bez afiş ve reklamcılık kursunun, özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden ceza olarak kesilen paraları kullanmaya yetkili komisyonun 2008/1 sayılı kararı ile kabul edildiği, bu kurslardan yetkili kalorifer ateşçiliğinin en kısa zamanda açılması kararlaştırıldı.

Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz; düzenlenecek yetkili kalorifer ateşçiliği kursunun teorik eğitiminin Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğü dersliklerinde, pratik eğitimin ise Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ağrı Adliyesi kalorifer dairelerinde yerine getirileceğini söyledi. Solmaz, kursa sadece eski hükümlülerin katılabileceğini, kursa katılan eski hükümlülere Türkiye İş Kurumu Ağrı İl Müdürlüğünce günlük 8,5 YTL ücret ödeneceğini belirterek kursa katılmak isteyen eski hükümlülerin 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus kayıt sureti, ikametgâh belgesi, eğitim durumunu gösterir belge (diploma ya da tasdikname) ve eski hükümlü belgesi ile birlikte Ağrı Adliyesi 3. katta bulunan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne başvurması gerektiğini belirtti. Solmaz kursun 60 saat süreli olup, haftada 2 iş günü ders verilmek kaydıyla 6 haftada tamamlanacağını söyledi.

Aynı şekilde bez afiş ve reklamcılık kursunun da 2008 yılı Ekim-Kasım aylarında açılmasının planlandığı, bu kursa katılan kursiyerlere de günlük 8,5 YTL cep harçlığı ödeneceği, kursa sadece eski hükümlü statüsünde bulunan vatandaşların katılabileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 14:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?