2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Evlere yeşil kart servisi

YEŞİL KARTLAR EVLERE SERVİS EDİLDİ

Ağrı'nın Taşlıçay İlçe Kaymakamı Ercan Ateş hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret ederek vizesi yapılan yeşil kartları teslim etti, gıda yardımında bulundu.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Ateş, Gülsüm Yıldız, Münevver Yayık, Hadika Hanbaba ve Nebahat Ayak'ı evlerinde ziyaret ederek devletin sıcak yüzünü hasta ve yaşlılara götürdüğünü belirtti.

Ateş "Bazen ilçemizde ve köylerimizde bulunan hastaları ziyaret ediyorum. İhtiyaç sahiplerini yerinde görüyorum. Yerinde görmek farklı, makamdan görmek farklı olur. İnsanlarımızın evine misafir olup, yaşantılarını yerinde görüyoruz. Eğer vatandaşın evinin tadilata, tamirata ihtiyacı varsa onu gideriyoruz. Başka ihtiyaçları varsa onu gidermeye çalışıyoruz. Halkımız da bu durumdan çok mutlu oluyor. Bu nedenle ben kaymakam olarak ekibimle birlikte vatandaşın yanına giderek, arkasında devletin varlığını hissetmesi sağlıyoruz. Yanınızda devlet olarak biz varız diyoruz. Bu ziyaretlerle vatandaş devletin, devlet de vatandaşın sıcak ve şefkatli sinesini görüyor. Bu da ancak ev ev dolaşmakla olur. İnsanların sıkıntılarını yerinde görüyoruz. Bazı ziyaretlerimizde evinde yiyeceği olmayan insanlarımızı görüyoruz. Bu durumları yerinde tespit ediyoruz. Vatandaş ziyaretlerini samimi olarak yapmak lazım, riyakar olmamak gerekir. Bu hem vicdani, hem de anayasal bir sorumluluktur. Vatandaşa hizmet götürmek zaten sosyal devlet olmanın gereğidir. Oradaki fakire devlet olarak sahip çıkmamız bizim kanuni görevimizdir. Mağdurumuza, mazlumumuza, hastamıza, yaşlımıza, sakatımıza sahip çıkmamız gerekir. Kaymakam olarak vatandaşın yanına gittiğiniz zaman, vatandaş tedirgin gibi oluyor. Biz yanınıza kahvaltı yapmaya, çay içmeye geldik deyince vatandaşın hoşuna gidiyor. Vatandaş bundan dolayı çok memnun oluyor. Herkes, her türlü taleple geliyor. Vatandaşın derdini direkt kendisinin anlatmasını istiyorum. Birçok vatandaşımız kimseye açamamış özel derdini bana izah ediyor. Bunun üzerine imkanlarımız ölçüsünde vatandaşımızın derdine anında çözüm buluyoruz" dedi.

Kaymakam Ateş'in kendilerini ziyaret ederek hal hatır sormasından ve yeşil kartlarının ve gıda yardımlarının evlerine kadar bizzat getirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar "Allah devletimize zeval vermesin, kaymakamımıza da uzun ömürler versin" diyerek dua ettiler.

YEŞİL KARTLAR EVLERE SERVİS EDİLDİ
YEŞİL KARTLAR EVLERE SERVİS EDİLDİ
YEŞİL KARTLAR EVLERE SERVİS EDİLDİ
YEŞİL KARTLAR EVLERE SERVİS EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 18:35:00
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 18:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?