5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ezan okuma yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası hafızlık ve ezan okuma yarışması'nın 2. bölge finali Ağrı'da yapıldı.

Kendi illerinde birinci olan hafızlar 2.bölge birinciliği için Ağrı'da bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İmam Hatip Liseleri hafızlık ve güzel ezan okuma yarışmasına Ağrı, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Muş, Iğdır, Kars, Bingöl ve Ardahan illerinde
okuyan 100 İmam Hatip lisesi öğrencisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ağrı İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Dursun, Kur'an-ı Kerim'in hayatımızdaki önemini belirten konuşma yaptı. Yarışmada hafızlık dalında Erzurum İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Osman Nuri Kocabay, ezan okuma dalında Erzurum İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sinan Güler birinci oldu.

Yarışmaların sonunda ödül töreni yapıldı. Her iki dalda da birinciliği alan Erzurumlu öğrencilere ödüllerini Ağrı Belediye Başkan Vekili İbrahim Kösedağ, İkinci olan yarışmacılar ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, üçüncülerde Ağrı Müftüsü Osman Tıraşçı'nın elinden aldı. Yarışmayı Ağrı Belediye Başkan Vekili İbrahim Kösedağ, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, İl Müftüsü Osman Tıraşçı ve çok sayıda vatandaş izledi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:36:23
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 15:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?