4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Fidan dikim töreni yapıldı

Ağrı Valiliği İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından Merkez İlçe Kavacık Köyü Yazıcı Barajı etrafındaki 1130 dönümlük alana fidan dikim töreni Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ağrı ilini daha yeşil bir görünüme kavuşturmak için Valilik olarak var gücüyle çalıştığını belirten Vali Çetin; ‘ Yazıcı Barajı çevresine de 1130 dönüm alan üzerine 100 bin fidan dikimi için çalışmalara başladık. Daha öncede Hava Alanı çevresinde bulunan Kent Ormanına 25bin fidan dikmiştik. Şu anda da yapılan dikim işlemleri ile %2 olan orman alanımızı daha üst seviyelere taşıyacağız. Tüm halkımız için yaşanabilir daha yeşil bir Ağrı için var gücümüzle çalışıyoruz.’ dedi.

Kavacık Köyü mevkii Yazıcı barajı çevresindeki ağaçlandırma çalışmaları tamamlandığında, yazıcı barajı hem erozyondan korunacak, hem kentin akciğerlerini oluşturacak, hem de Ağrılıların zamanlarının geçirebilecekleri bir mesire yeri olacak. Vali Çetin, en büyük hayalinin gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirdi. 

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, kentin yeşil bir görünüme kavuşmasının en yakın ve büyük hayali olduğunu söyledi. Söz konusu arazinin çorak bir görünümde olduğunu, ağaçlandırarak en kısa sürede yeşil bir hale gelmesi için bütün imkânları seferber edeceklerini kaydeden Vali Çetin, 'Şu anda en büyük hayalim gerçek oluyor. Valiliğimiz bünyesinde bulunan tüm kurumlarımızla birlikte bu işi en kısa zamanda gerçekleştireceğimizi umuyorum' diye konuştu.

Vali Çetin doğaya ve yeşile verilen önemin önemli olduğunu söyleyerek, hayırlı olması dileklerinde bulunarak ilk fidanın dikimini yaptı. Vali Çetin ile birlikte programa katılım gösteren kurum ve kuruluş müdürleri ve Ağrıda görev yapan bazı basın mensupları da çam fidanlarının dikimini yaparak hayırlı olmasını dilediler. 

Erozyonu engellemek için yapılması gereken tek çözüm yolunun ağaçlandırma yapmak olduğunu belirten İl Çevre Orman Müdürü Cesim Çelik; ‘Yazıcı barajı etrafına diktiğimiz ağaçlar sayesinde erozyonu toprak kaymasını engelleyip yapılan barajın ömrünü uzatacağız. Baraj etrafında bulunun 1130 dönüm alana şu ana kadar 60 bin fidan diktik bu sene sonuna kadar olan hedefimiz 72 bin fidan projenin tamamında ise 100 bin fidan dikmeyi planlıyoruz. Yazıcı barajı çevresine sarıçam, akçaağaç, karaağaç, huş, dişbudak, akasya ve iğde fidanı dikilecektir. ‘dedi

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:12:23
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 12:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?