2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Fırat'ın ailesi yardım bekliyor

KÜÇÜK FIRAT'IN AİLESİ BAŞBAKANDAN YARDIM BEKLİYOR

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Andaçlı köyünde ikamet eden Tavan ailesi, 14 yaşındaki Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastası oğlu için başbakandan yardım bekliyor.

Andaçlı köyünde yaşayan Bircan ve Hanifi Tavan çiftinin 10 çocuğundan 4.'sü olan 14 yaşındaki Fırat Tavan, 8 yıl önce yakalandığı SSPE hastalığı sonucu yatağa mahkum yaşıyor. Derme çatma bir evde yaşayan Tavan ailesi, çocuklarını birçok ilde doktora götürmelerine rağmen bir sonuç alamadı.

Hastalanmadan önce yaşıtlarına göre daha zeki ve konuşkan olan Fırat, şimdi 14 yaşında ama ne konuşabiliyor ne de yürüyor. Oğlunun başından biran olsun ayrılmayan fedakar anne Bircan Tavan, "Oğlum 8 yıldır ne konuşabiliyor ne de tek başına bir şey içebiliyor. Oğlum gözümün önünde eriyor. Bazen kucağıma alıp dışarı çıkarıyorum, ama bunu çoğu zaman yapamıyorum. Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, oğlumu dışarıda gezdirmem için tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. Oğlumun tüm ihtiyaçlarını ben gideriyorum. Çoğu zaman altındaki beze verecek paramız olmuyor. Kocam kaç aydır işsiz. Çocuk sayısı fazla olduğu için hepsine bakamıyorum. Devlete sesleniyorum. Çocuğuma maaş bağlasınlar. Zaten ithal olan pahalı ilaçları alacak gücümüz yok. Bunun için bize bir el uzatılmasını istiyoruz'' dedi.

İki odalı derme çatma bir evde yaşayan 10 kişilik Tavan ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. İnşaat işçisi olan baba Hanifi Tavan ise, yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederek, "Oğlumun ölümünü beklemekten daha acı bir şey yok. Ben de onunla birlikte her gün ölüyorum. Bir aile için çok zor bir durum. Onun bu şekilde günden güne erimesine çok üzülüyorum'' diye konuştu.

Oğluna engelli maaşı çıkarttırabilmek için gerekli olan tüm evrakları hazırlayan baba Hanifi Tavan, ''Hiçbir evrak eksik olmamasına rağmen 8 yıldır olumlu bir netice alamadık. Yetkililerden oğluma engelli maaşı bağlanmasını istiyoruz. Oğlumun tedavisi için gerekli olan ithal ilaçlar çok pahalı. İlaçlar yeşil kart üzerinden verilmiyor. Gücüm yetmediği için hiçbirisini alamıyoruz'' şeklinde konuştu.

KÜÇÜK FIRAT'IN AİLESİ BAŞBAKANDAN YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 18:53:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 09:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?