5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Fosseptikten tarihi eser çıktı

Ağrı'da fosseptik çukuru açma çalışmaları sırasında 146 parça tarihi eser bulundu.

Edinilen bilgiye göre Ağrı merkeze bağlı Dönerdere köyünde evine fosseptik çukuru kazan M.K. isimli vatandaş, toprak altında tarihi eserler buldu. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne giden vatandaş, tarihi eser olduğunu düşündüğü malzemeleri teslim etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapılan ön incelemede 122 adet boncuk, 1 demir parçası, 1 demir kargı ucu, 15 adet demir çağı seramiği, 1 adet tunç çağı monokrom boyalı-bezeli seramiği, 1 adet Urartu dönemi seramiği, 4 parça madeni kap ve 1 parça da cam bilezik tespit edildi.

Bulunan tarihi eserleri tutanakla teslim aldıklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, bulunan 146 parçanın değer tespiti için Erzurum Müzesi'ne gönderildiğini söyledi. Erzurum'da buluntular için değer tespit komisyonu kurulacağını ifade eden Bulut, "Komisyon tarafından tespit edilecek değer, eserleri bulup İl Müdürlüğü'ne teslim eden şahısa verilecektir. İlimizde de var olan tarihi eser kaçakçılarına fırsat verilmemesi gerekir. Eserlerin maddi değeri az olsa da tarihe ışık tutmaları için önemlidir. Vatandaşımızı örnek davranışından dolayı kutluyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 14:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karakule IP: 88.250.220.xxx Tarih : 22.09.2009 13:25:37

Buyrun cenaze namazına...Foseptik çukurunda tariih eser çıkmış..Yav bırakın bu sansürsüz haberleri tarihi eserleri bulmak bir şey değil atanları bulmak önemli