7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Gazeteci polise hakaretten tutuklandı

Ağrı'da, sıkışan trafik yüzünden bir polis memuru ile gazeteci arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sonrası gazeteci, çıkarıldığı mahkemece görevli polise hakaret etmek suçundan tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Vali Konağı Caddesi üzerinde akşam saatlerinde sıkışan trafiği açma çalışmalarına yardım eden Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli bir polis memuru ile gazeteci Arif Nihat Dondurmacı (45) arasında tartışma yaşandı. Kullandığı aracın sert bir üslupla ilerlemesinin istendiğini iddia eden Dondurmacı'nın polisle yaşadığı tartışmaya bazı vatandaşların da katılması üzerine olay büyürken, taraflar Şehit Halis Çınar Polis Merkezi'ne giderek birbirlerinden davacı oldu. Polisin zor kullandığını ve çıkarmaya çalıştığı silahını arkadaşlarının müdahalesi ile beline koyduğunu öne süren Arif Nihat Dondurmacı, bir çok vatandaşın yaşanan olaya şahit olduğunu söyledi. Gece boyunca gözaltında tutulan ve ifadesi alınan Dondurmacı, çıkarıldığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Burada yaklaşık yarım saat süren ifadesinin ardından Arif Nihat Dondurmacı, görevli memura hakaret suçundan tutuklanarak Ağrı Cezaevi'ne gönderildi. 

Gazeteci Dondurmacı, 50 yıldır Ağrı'da günlük yayın yapan Mesuliyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi ve Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 10:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?