4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için Kars'ta, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara'dan Kars'a gelen CHP'nin Belediye Başkan adayı Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, ayağının tozuyla, Filistin'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Merkez Camii önündeki cenaze namazına; Başkan Alibeyoğlu'nun yanı sıra CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

Alanda bulunanların yakmak için İsrail bayrağı aradıklarını duyan Başkan Alibeyoğlu, olaya müdahale ederek Atatürk'ün Yunanistan bayrağının çiğnenmekten kurtardığını hatırlattı ve, "Devletlerin bayrakları bir ulusu temsil ettiği için yakılmamalı. Atatürk'ü örnek almalıyız. Buradan İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Daha sonra Filistin bayrağı, üzeri karla kaplı musalla taşına konuldu ve cami imamı tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Cami imamı da Filistin'de yaşananları katliam olarak değerlendirdi ve bütün yüreklerin Filistin için yandığını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Klbmn-sltn IP: 88.252.106.xxx Tarih : 5.01.2009 18:04:39

LANEt olSUN İsRAil Le BU ACI ONLaR DAN da CIkacak gün OLUR devRAN DÖner FİLİSTİN İSraİL le ACı ÇEKtiriR İsrail'i şiddetle kınıyoruz