5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Gençlerden tiyatro oyunu

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki gençlerin kendi aralarında kurduğu 'Pora' adlı gençlik tiyatro gurubu, hazırladıkları 'Hastane' adlı oyunu sahneledi.


Patnos Lisesi'nde 2003 yılı mezunları olan M. Sena Gevşer, Abdulkerin Coşkun, İbrahim Taşdemir, Cem Eren, Şükrüllah Araz, Ferdi Kırtay ve Halil İbrahim Sağlam biraya gelerek, Cem Yılmaz'ın Gora filminden esinlenerek 'Patnoslu olmayan reaksiyon almaz' anlamına gelen Pora adlı bir tiyatro grubu kurdu. Kendi memleketlerine kültürel etkinliklerle destek vermeye çalışan gençler, hazırladıkları 'Hastane' adlı oyunlarını sahneledi. Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen oyun Patnoslu tiyatroseverlerin beğenisini kazanırken, izleyiciler bol bol güldü. Hastanelerde yaşanan sıradışı olayları konu alan oyunu M. Sena Gevşer yazarken, yönetmenliğini ise Abdulkerim Coşkun yaptı.


İzleycilerin beğenisini toplayan oyundan sonra bir konuşma yapan Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, bu tür faaliyetleri hazırlayan eski öğrencilerine teşekkür etti. Bütün oyuncuları tek tek kutlayan Eskin, tiyatroyu çok beğendiğini ifade ederek, Patnos'un bu tür aktivitelere ihtiyacı olduğunu ve devamını dilediklerini belirtti.


Yazar M. Sena Gevşer, daha önce Ağrı il merkezinde sahneledikleri oyunu Van, Erciş, Bitlis ve Adilcevaz'da da tekrarlamak için hazırlık yaptıklarını belirtti. Gevşer, Patnos'un gelişmesine ve tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyerek, kendilerine bu konuda destek verilmesini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?