5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

'Gençlerin ilgiye ihtiyacı var'

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, gençlerle "Artık büyüdüler" diyerek ilgilenmemenin yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

Ağrı 15 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda "Gençlik ve Aile Problemleri" konulu konferansta Ağrılılara hitab eden Hacımüftüoğlu, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in yaşantısının örnek alınması gerektiğini söyledi.

Hacımüftüoğlu, "Çocukların yetişmesi için ailelere büyük görev düşüyor. Özellikle çocukların belli bir yaştan sonra takip edilmesi çok önemlidir. Çünkü çocuk okula gittikten sonra da takip edilmeli. Yani belli bir yaşa gelen gençleri ‘Bunlar belli bir olgunluğa kavuştu’ diyerek artık takip etmemek yalnış olur. Asıl o gençlik dönemlerimizde çocuklarımız ile daha fazla ilgilenmemiz gerekir" dedi.

Temiz bir gençlik isteniyorsa Kur’an-ı Kerim’in emirleri ve Peygamber Efendimiz’in yaşantısını iyi bilmek gerektiğini savunan Hacımüftüoğlu, "Geleceği temiz bir gençlik isteniyorsa, imana önem vermemiz gerekir. Çocuk terbiyesi konusunda da Peygamber Efendimiz’in yaşantısı bizim için çok önemli; Örnek alabileceğimiz bir yaşam şeklidir. Aileler, bütün bunları göz önünde bulundurarak çocuklarına terbiye vermeli. Bu prensipte hareket eden aile reisleri çocukların yetişmesi konusunda daha başarılı olur" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Veysel Çakı ise yaptığı konuşmada, konferansa yoğun ilgi gösteren bayanlara teşekkür etti. Belediye Başkan Vekili Murat Taşdemir, panel sonunda Hacımüftüoğlu'na çicek sundu.

Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 19:57:22
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 17:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?