2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Gerçeğini aratmayan tatbikat

HASTANEDE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Sabah saatlerinde düzenlenen tatbikat emniyet güçlerinin güvenlik şeridi çekmesi ile başladı.

Hastanede bulunan hastalar ve vatandaşlar tatbikatın başlaması ile birlikte hastaneyi boşaltırken, dumandan etkilenen bir vatandaş ambulansa bindirilerek Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ağrı Sivil Savunma ekipleri enkaz altında kalan yaralıları kurtarmaya çalışırken, Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de çıkan yangına müdahale etti. Düzenlenen tatbikatın ardından bir açıklama yapan Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Fevzi Moğal, tatbikatın yaşanılabilecek herhangi bir olayda neler yapılabileceğini yerinde ve zamanında bir müdahalenin nasıl olacağını göstermek için yaptıklarını kaydetti.

Yaşanabilecek bir felakette üzücü olaylarla karşılaşmak istemediklerini vurgulayan Moğal, "Son zamanlarda yaşanan üzücü yangınlar ve depremler nedeniyle bizler de böyle acı verici bir olayla karşılaşmamak için hastanemizde böyle bir tatbikat yapma ihtiyacı duyduk. Bugün ki tatbikatımızla gerek pratikte gerekse teorikte gerçekleştirmekle olası bir afet ve yangın anında can güvenliğini korumak ve en aza indirmek için hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla bir tatbikat düzenledik. Oldukça başarılı bir tatbikat oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HASTANEDE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI
HASTANEDE YANGIN VE KURTARMA TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 16:08:00
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 16:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?