5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Gönül Köprüsü kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Giresun'dan Ağrı'nın Patnos ilçesine gelen öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Gönül Köprüsü Projesi' nedeniyle 112 öğrenci ve 11 görevli öğretmen Giresun'dan Ağrı'ya geldi. Ağrı'daki ziyaretlerin ardından Patnos'a gelen Giresunlu öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin tarafından Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde karşılandı.

Burada öğle yemeği yiyen öğrenciler, okulun bahçesinde müzik eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak zevkli dakikalar geçirdi. Öğrencilerle birlikte halay çeken Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, proje sayesinde kültürel bağların
kurulduğunu ifade ederek, bu tür sosyal aktivitelerin kaynaşma açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Gezi kapsamında öğrencilere eşlik eden Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak ise, öğrencilerin gezi vesilesiyle Ağrı ve insanını yakından tanıma fırsatı bulacağını belirtti. Koçak, öğrencilerin edindiği iyi izlenimleri yakınlarıyla paylaşacaklarını kaydetti. Giresun Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve aynı zamanda kafile başkanı Adem İlyas da öğrencilerin geziyi dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek, Ağrılıların gösterdiği misafirperverlikten dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Giresunlu öğrenciler ise, Ağrılıların çok sıcak olduğunu belirterek, beklentilerinin üzerinde bir şehirle karşılaştıklarını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 19:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?