5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Görme özürlüler kitap okuyabilecek

AĞRI'DA GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAP OKUYABİLECEK

Ağrı Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) tarafından SODES kapsamında hazırlanan proje ile görme özürlü vatandaşlar için kütüphane açıldı.

Belediye İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında hazırlanan kütüphanenin açılışı Vali Yardımcısı Murat Güven tarafından yapıldı. Kütüphaneyi gezen Vali Yardımcısı Murat Güven, kütüphane hakkında GÖR-BİR Dernek Başkanı Aslan Kaya bilgi aldı. Daha sonra bilgisayarda sesli kitap okuyan Vali Yardımcısı Murat Güven, kütüphanenin önemine değindi. Her şeyden önce görme özürlü vatandaşların okuma azmini taktir etmek gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Murat Güven, "SODES tarafından desteklenen proje sayesinde bir kütüphane kazandırdık. Burada bir sınıf oluşturarak özel cihazlarla taranan kitapları bilgisayar ortamına aktarılıyor. Böylece sesli birer kitap halinde vatandaşlarımız bundan faydalanıyor. Bu sağlıklı vatandaşlarımız için de örnek teşkil edecek bir özelliğe sahip. Kitap okumanın önemi iyi kavramamız lazım. Bu konuda büyük çaba gösteren dernek başkanı ve üyelerini tebrik ediyorum" dedi.

GÖR-BİR Dernek Başkanı Aslan Kaya ise, dernekte kullanılan elektronik cihazların Türkiye'de ilk kez burada kullanıldığını belirterek, görme özürlü vatandaşların en iyi insanlara sahip olması için çalıştıklarını ve bu konuda Ağrı ilinin bir merkez olacağını kaydetti.

AĞRI'DA GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAP OKUYABİLECEK
AĞRI'DA GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAP OKUYABİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2011 Pazartesi 17:11:05
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 16:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?