5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Güvercinler için kepek açmıyor

Ağrı'nın Diyadin İlçesinde bir esnaf, kuşların yuva yaptığı işyerinin kepenklerini açmama kararı aldı.

İnönü caddesi üzerinde faaliyet gösteren Aslan Giyim isimli işyerinin sahibi Aslan Budak, bir güvercinin üzerinde yuva yaptığını kepenklerinin bir bölümünü açmama karar aldı. Sabah saatlerinde iş yerini açan Budak, duyarlılığı herkesi şaşırttı.

Güvercinin yavrularını büyütüp gidene kadar kepenklerinin bir kısmını açmayacağını belirten Budak, “Birkaç günden beri güvercinin kaçmaması için elimden geleni yapıyorum. Arada bir güvercine yem bırakıyorum. Bazen de yem bulmak için güvercin yuvasını terk ediyor. Bir daha gelmez diye korkuyorum. Ama her seferinde yuvasına geri dönüyor. Kepenkleri açsam güvercin korkudan yuvasını terk edebilir. İşlerimin azalması pahasına da olsa yuvanın üzerinde bulunan bölümün kepenklerini açmayacağım” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 13:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver artuk IP: 88.232.135.xxx Tarih : 8.06.2009 12:58:31

helal olsun sana ve ne mutlu ki senin gibi düşünen insanlara sen o güzelim güvercin yuvasını bozmadın ya ALLAH ta hiç bir zaman seni darda bırakmayacaktır buna  emin olmanı isterim ALLAH senin  gibi iyi niyetli insanları başımızda eksik etmesin dünya malı dünya da kalır