5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hak-Sen davayı kazandı

Hak-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Hak-Sen’in açtığı davada Ankara 15. İdare Mahkemesi kamuda 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personelin memur sendikalarına üye olabileceklerine karar verdi.

Hak Sen İl Temsilcisi Ertuğrul Babatonguz, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Sendikal hakları verilmeyen, kölelik hükümleri içeren sözleşme ile yasal hakları çiğnenen geçici personelin yaptıkları işler sürekli, kadroları ise geçicidir. Bugün, Türkiye İstatistik Kurumu’nda 20 yıldan beri çalışan sözde geçici personel bulunmaktadır. Diğer kamu görevleriyle aynı işi yapan, disiplin ve ceza hükümleri açısından aynı mevzuata tabi olan 4/C’li personelin özlük ve sosyal hakları birkaç maddeden ibaret olan ve insan haklarına aykırı hükümler içeren sözleşmelerle belirlenmektedir. Geçici personelin sendikalı olabilmeleri için Büro Hak-Sen tarafından dava açıldığının belirten Babatonguz, Ankara 15. İdare Mahkemesi kamuda 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personelin memur sendikalarına üye olabileceklerine karar verdiğini söyledi. Sendika hakkının yargı kararı ile alınması sendikal hakların ne kadar geride olduğunun bir göstergesi olduğunu vurgulayan Babatonguz, Sendikalı olabilmeleri için verilen hukuk mücadelesinin kazanılmasının ardından diğer kamu görevlilerine verilen haklardan yararlanmaları için yargı sürecini de başlatacaklarını kaydetti.

Babatonguz, "Özelleştirilen kamu kuruluşlarından diğer kurumlara nakledilen işçiler ile Türkiye İstatistik Kurumu’nda görev yapan geçici personel olmak üzere halen kamu kurumlarında 24 bin civarında geçici personel görev yapıyor" dedi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:28:52
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 15:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 62.248.63.xxx Tarih : 7.04.2009 09:04:24

başkanım keşke her sendika sizin gibi çalışsa