5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Halk Eğitim yıl sonu sergisini açtı

Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nin, bir yıllık çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği yıl sonu sergisi, törenle açıldı.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin tarafından açılışı gerçekleştirilen yılsonu sergisinin açılışına çok sayıda kişi katıldı. Halk eğitim merkezi halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından serginin kurdelesi kesilerek Vali Çetin ve beraberindeki heyet tarafından sergi gezildi.

2008 Eylül- 2009 Haziran döneminde 11 ayrı kurs alanında 224 bayan 117 Erkek olmak üzere toplam 341 kursiyerin halk eğitim merkezinden sertifika aldığını belirten Ağrı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Erdoğan Salar, ‘ Merkez Halk Eğitim kursları 2008-2009 yılı eğitim dönemi sona ermiş bulunmaktadır. . Kursiyerlerin eğitimlerde elde ettikleri becerileri kendilerine yaşamları boyunca bir ekmek kapısı olacaktır. Valimizin katkılarıyla daha fazla kurs açarak daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz.’ dedi.

Sergiyi dolaşırken Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu takı standında alışveriş yaparak kız çocuklarına hediyeler veren Vali Çetin sergide bulunan kız çocuklarının ilgi noktası oldu. Kendilerin hediye jesti yapan Vali Çetin’e sevgilerini göstermek isteyen kız çocukları Vali Çetin’e zor anlar yaşattı. Tüm çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Mehmet Çetin, hediye aldığı çocuklar ile hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Vali Çetin yaptığı kısa konuşmada, Halk Eğitim Merkezlerinin önemine değinerek, Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kursların tüm mahalle ve köylerde açılmasını, bu konuda Valilik olarak gereken desteği vereceklerini belirtten Vali Çetin,” Halk Eğitim Merkezlerinin toplumun ihtiyacı olan alanlarda mesleki eleman yetiştirdiğini belirterek Halk Eğitim merkezlerinin önemine değindi.

Vali Çetin, el emeği göz nuru ile ortaya çıkartılan eserlerin görülmeye değer olduğunu ve bunların maddi değerle ölçülemeyeceğini ifade ederek, halk eğitim merkezinin çok faydalı kurslar açtığını dile getirdi.

Sergiye Vali Mehmet Çetin ve eşleri Nezihe Çetin’in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ali Alpaslan, Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Alan, İl Müftüsü Osman Tıraşçı ve kamu kurum ve kuruluşların yetkililerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:46:59
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 11:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?