4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Halk müziği coşkusu

Ağrı’da her yıl büyük bir heyecana sahne olan Halk Müziği Amatör Ses Yarışması bu yıl da büyük coşku ile yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği salonda izdiham yaşandı.


Ağrı’da her yıl büyük bir heyecana sahne olan Halk Müziği Amatör Ses Yarışması bu yıl da büyük coşku ile yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışma için Halk Eğitim Merkezi Kültür Salonu tıklım tıklım doldu.

Ağrı'da bir gelenek haline gelen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması Halk Eğitim Merkezi Kültür Salonu’nda yapıldı. 15 günlük bir süreç içinde elemeleri geçen 14 yarışmaçı birincilik için kıyasıya yarıştı. Seyircilerin yoğun tezahüratları altında sahne alan birkaç yarışmacı aşırı heyecan nedeniyle hata yaptı.

Yarışmayı haber alan türkü dostları, 250 kişilik salona sığmadı. Yaklaşık 500 kişinin tıka basa doldurduğu salonda izdiham yaşandı.

Jürinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmada; Üniversite öğrencisi Osman Korkmaz, ‘Al Yeşil’ türküsüyle birinci olurken, Ramazan Kurban ‘Yarbaşına’ adlı türküsüyle ikinci, Engin Übeyli ise ‘Harman Yeri’ parçasıyla çüncü oldu. Dereceye girenlere çeyrek altın ve sertifikalarını protokol mensupları tarafından verildi.

Yarışma, Jüri Başkanı ve yerel sanatçı Şahin Evliyaoğlu'nun konseri ile sona erdi.

ağrı valiliği
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?