5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Halk oyunları yarışması

Ağrı’da okullar arası valilik kupası halk oyunları yarışması oldukça çekişmeli geçti.
Ağrı Valisi Mehmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü ve çok sayıda öğrencinin izlediği yarışmalarda okullar birbirini geçebilmek için sergiledikleri figürler oldukça keyifli anlar yaşattı. Sitilize küçükler, yıldızlar, gençler ile geneksel küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yapılan yarışmalarda birinci çıkan okullara Vali Mehmet Çetin tarafından kupa verildi.

Yarışma sonrası konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak ; çocuklarımızın ve gençlerimizin beden, zihin ve ruh sağlığının dengeli bir şekilde geliştirilmesini, ders dışı zamanlarının olumlu faaliyetlerle değerlendirilecek. Her türlü kötü ve istenmeyen alışkanlıklardan uzaklaştırıp korunmalarını sağlamak amacıyla değişik çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çalışmaların en önemli ve planlı olanlarından biri de her yıl düzenli olarak halk oyunlarını yarışmalarıdır. Halk oyunları yarışmaları, yalnızca bir sosyal faaliyet değildir. Aynı zamanda milli kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması bakımından kendi kuralları çerçevesinde hatta onun ötesindeki mecralarda da gelişen bir kültür öğesidir.

Halk oyunları organizasyonu sosyal etkinliklerin bir boyutu olmakla birlikte Ağrı’nın “Çoban Ali Oyunu” Ankara’nın “Misket’i”, Bursa’nın “Kılıç Kalkanı”, Karadeniz’in “Horonu” gibi yaşanılan ilin, yörenin ve ülke kültürünün yansıtılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir boyutudur.

Ulusal kültürümüzün folklorik değer ve güzelliklerine en yalın biçimde göz önüne seren ve bizlere sevdiren halk oyunlarımızdır. Bu güzellikleri hep birlikte izlemeye geçmeden önce aynı zamanda bir şenlik olan bu yarışmaya katılan bütün ekiplerimize başarılar diyorum. Onları hazırlayıp bugüne getiren yönetici, eğitmen ve velilerine teşekkür ediyorum” dedi.

22 okulun katıldığı yarışmalar sonunda sitilize küçüklerde Doğubeyazıt Kazım Karabekir İlköğretim Okulu , stilize yıldızlarda Doğubeyazıt M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu, stilize gençlerde Tutak Lisesi, geneksel küçüklerde Doğubeyazıt M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu, geneksel yıldızlarda Ağrı Merkez Öğretmen Burçin Uysal İlköğretim okulu, geneksel gençlerde Ağrı Naci Gökçe Lisesi birinci oldu.
 

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 13:58:43
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 19:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?