4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hamur'a Kuran kursu

Ağrı'nın Hamur ilçesi Kale Mahallesi'nde inşa edilecek olan Kız Kur'an Kursu'nun temeli düzenlenen bir törenle atıldı.


Hayırsever bir aile tarafından hibe edilen 800 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olan üç katlı Kız Kur'an Kursu temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Temel atma töreninde bir açıklama yapan Ağrı Müftüsü Osman Tıraşçı, dinini, diyanetini bilen, ahlaki ve milli değerlerine sadakat gösteren bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi. Tıraşçı, "Biz yavrularımızı, geleceğimizi mutlaka çağın şartlarını da dikkate alarak ileriye yönelik hazırlamak ve yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Öncelikle hanımların eğitim alması gerektiğine inanıyoruz. Bir ailede erkeği yetiştirirseniz, babayı yetiştirirseniz, bir kişiyi eğitmiş olursunuz. Onun için kız çocuklarımız daha çok eğitime muhtaç, onları eğitmek durumundayız, inşallah bu merkez, bu görevi üstlenecek, yerine getirecek ve buradan yetişmiş olan genç yavrularımız ileride anne olarak çocuklarını yetiştirecek" dedi.


Törende bir açıklama yapan Hamur İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler ise ilçede büyük eksikliği hissedilen bir çalışma yaptıklarını söyledi. Özler, "Oruç ailesi tarafından hibe edilen 800 metrekarelik arsa bizleri ümitlendirdi. Bu arsa üzerine 60 kişi kapasiteli ve 3 katlı Kız Kur'an Kursu binası inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından toplu dua edilerek, temele ilk harç döküldü. Arsayı hibe eden Oruç ailesi adına Cemil Oruç'a plaket verilen törene, Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?