5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hamur'da "İslam'da Aile" konferansı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara "İslam'da Aile" konulu bir konferans verildi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necdet Çağıl tarafından Hamur Lisesi'nin toplantı salonunda verilen konferansa, İl Müftüsü Osman Traşçı, İlçe belediye Başkanı İsmet Aslan, Müftü Dr. İbrahim Özler, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan konferans öncesi bir konuşma yapan Müftü Dr. İbrahim Özler, Peygamber Efendimizin (S.A.V) örnek hayatına değindi.

Konuşmanın ardından konferansa başlayan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necdet Çağıl, İslam'da kadın erkek eşitliği ve çocuk yetiştirilmesi konuları hakkında bilgi verdi. İslam'da toplumsal bir cinsiyet ayrımından söz etmenin mümkün olmadığını söyleyen Çağıl "Çünkü bu sosyal yaşantıya terstir. İnsan sosyal bir varlıktır ve toplumda bu varlığını devam ettirir. Bu nedenle kadın erkeğe, erkek de kadına daima muhtaçtır. Kadının erkeğe göre daha hassas ve duygusal olduğu bir gerçektir. Peygamberimiz (S.A.V.) bu konuda erkeklere öğüt verirken, kadınlara karşı söz ve davranışlarında dikkatli ve ölçülü olmalarını tavsiye etmiştir. Tabi ki bu tavsiyeler tek taraflı olmamıştır. Aynı şekilde kocalarıyla iyi geçinmelerini sağlamak için Peygamberimiz (S.A.V.) kadınlara da emir ve tavsiyelerde bulunmuştur. Kadın ve erkeğin birbirlerine yaptıkları iyilikleri unutmamaları ve öfkelerine hakim olmaları gerektiğine dikkat çekmiştir" dedi.
Konferans sonunda Müftü Osman Traşçı tarafından Doç. Dr. Necdet Çağıl a günün anısına bir plaket verildi. Verilen konferansın ardından okul bahçesinde katılımcılara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?