4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hamur'da bilgi yarışması finali

Hamur ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ilköğretim okulları 1. kademe öğrencileri arasında gerçekleşen 'Bilgi Kültür Yarışması' finali düzenlendi.

İlçe merkezi ve köylerdeki 56 İlköğretim okulunun 7 gurup halinde gerçekleştirdiği yarışmada grup birincileri olan okulların final yarışması Hamur Öğretmenevi'nde yapıldı. Türkçe, sosyal bilgiler, fen, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile genel kültür dallarında 15 sorunun sorulduğu final yarışma sonunda Merkez Osman Gazi İlköğretim Okulu birinci olurken, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ikinci ve Yukarı Gözlüce Köyü İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, final yarışmasında yaptığı konuşmada bu tür yarışmalarla öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını söyledi. Yıldırım, “Bu bilgi yarışmasına katılmak başlı başına bir başarıdır. Öğrencilerimizin özgüvenlerini arttırmak ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak için bu tür yarışmalar düzenliyoruz” dedi.

Final yarışmasına Kaymakam Cengizhan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 17:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erat şair IP: 85.104.79.xxx Tarih : 26.02.2009 11:26:04

çok güzel  ama böyle yarışmalar sık sık olursa daha yararlı olur diye düşünüyorum seyithanbey köyüne başarılarının devamını dilerim