4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hamur'da bilgisayar kursu açıldı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan bilgisayar operatörlüğü kursu yoğun ilgi görüyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa, lise ve üniversite mezunları ile KPSS sınavlarına hazırlanan gençler katılıyor. Kurs çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Hamur Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, dünyada, bilgi ve iletişimin insanlık için olmazsa olmaz durumda olduğunu söyledi. Günlük yaşantının en önemli parçası olan teknolojinin günümüzde hızlı bir gelişim ve değişim yaşadığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, "Günümüzde bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan toplumlar diğerlerine nazaran bir adım öndedir. Ülkemizin de Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için bilgili insanlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Bu amaçlarla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan bilgisayar kurslarda, meslek edinmiş eğitimli insanların yetişmesine önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Kaymakam Yılmaz, Türk Telekom işbirliği ile kurulan internet evinde açılan 120 saatlik bilgisayar operatörlüğü kursuna 25 kişinin devam ettiğini de belirterek, "Ancak bilgisayar kursuna 50 kişi müracaat etti. Katılamayanlar için tekrar kurs açacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 17:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?