5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hamur'da giyim kursu sergisi

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Kılıç köyünde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan giyim kursunun yıl sonu sergisi törenle açıldı, kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.


Köy ilköğretim okulunun bahçesinde yapılan serginin açılış törenine İlçe Belediye Başkanı İsmet Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ökzüz, İlçe Emniyet Müdürü Müfüt Akın, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, kamu kurum amirleri ve kalabalık bir davetli topluluğun katıldı.


Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, eğitim öğretim yılı başında Kılıç köyünde bir evde açılan giyim kursuna 17 bayan kursiyerin katılıp belge almaya hak kazandıklarını ifade etti. Yıldırım "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından mesleki genel bilgi kurslarında kursiyerlerimize öğretim ve üretimin yanı sıra gelişen teknolojiye uyum sağlama, kültürel değerlerimizin korunması, vatandaşlık bilgisi, aile eğitimi gibi konular öğretmenler tarafından anlatılıp öğretilmekte, bununla birlikte kurslarımızda arkadaşlık dostluk ve komşuluk duyguları da pekişmektedir" dedi.


Yıldırım, İş-Kur İl Müdürlüğü ile istihdama yönelik kurs kapsamında yapılan protokolle kursiyerlere üç ay süreyle günlüğü 15 TL olmak üzere ücret ödendiğini, bu nedenle kursiyerlerin yaptıkları giyim ve nakış gibi işler için gerekli malzemeleri aldıkları ücretlerden karşıladıkları için ailelerine hiçbir maddi külfet getirmediklerini ifade etti. Yıldırım, 2 ay önce kurslara denetime geldiğinde, 10 kursiyerin İş-Kur'dan aldıkları ilk ücretleriyle öğrendikleri mesleklerini evlerinde devam ettirmek için birer otomatik dikiş makinesi aldıklarını gördüğünü, bu konuya da ayrıca mutlu olduğunu ifade etti.


Konuşmaların ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan sertifikaları kursiyerlere törenle dağıtıldı. Serginin kurdelesi protokol tarafından kesilerek açılış yapıldı. Sergide el emeği göz nuru olan ürünler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Kursiyerler tarafından hazırlanan ikramın ardından sergi açılış töreni sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?