4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hamur'da kavak ağaçları kesiliyor

Ağrı'nın Hamur ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan tüm kavak ağaçları yaydıkları polenler yüzünden kesilmeye başlandı.

Kaymakam Cengizhan Yılmaz, özellikle mayıs ve haziran aylarında salgılamış oldukları polenlerin insan sağlığı açısından zararlı olduğu yönündeki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına dayanarak Ağrı Valiliği'nin talimatları doğrultusunda ilçedeki kavak ağaçlarının kesildiğini belirtti.

İlçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10-12 gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeği (polen) sağlık sorunu olan insanları rahatsız ettiğini ayrıca karga türünde kuşların da yuva yaparak çevreyi aşırı şekilde kirlettiklerini belirten Yılmaz "Hamur'da aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır. Bu ağaçlar sonbahar aylarında yaprakların dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Hamur'da kamu kurum kuruluşlar ile Yoğunhisar köyünde bulunan Recep Yazıcıoğlu mesire alanındaki tüm kavak ağaçları kesildi. Buralara ilçenin iklim şartlarına uygun, geniş yapraklı estetik özelliği olan ve çevreyi rahatsız edici hiçbir etkisi olmayan karaağaç, huş, dışbudak, salkım söğüt, sarı çam ve meyve fidanı gibi güzel türdeki ağaçlar dikilecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?