5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hamur'da KHGB toplantısı yapıldı

Ağrı'nın Hamur İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yıllık olağan genel kurul toplantısı yapıldı.


Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda yapılan ve 47 köy muhtarı ile İl Genel Meclisi Üyesi Ali Aktaş'ın katıldığı genel kurul toplantısına Kaymakam Cengizhan Yılmaz başkanlık etti.

Gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanılan toplantının açılış konuşmasını yapan Cengizhan Yılmaz, öncelikle 29 Mart yerel seçimlerinde tekrar seçilen muhtarlar ile yeni seçilen 14 muhtara başarı dileyerek sözlerine başladı. Yılmaz, 2008 yılında Köylerin Alt Yapısını Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) faaliyetleri kapsamında köylere öncelikli olarak yol, su, okul, köprü konularında önemli ölçüde hizmetler götürüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda 11 üniteye sağlıklı bir şekilde içme suyu, 2 mezraya ilköğretim okulu ve lojman, Kaçmaz ve Yukarı Gözlüce köylerine 8 derslikli ilköğretim okulu yapımını gerçekleştirildiğini anlatan Cengizhan Yılmaz, 5 köyün mevcut şebekelerinde iyileştirmenin yanı sıra geçen eğitim öğretim yılı başında tüm köy okullarının bakım ve onarımlarının da yapıldığını açıkladı.

Bu yıl 7 yerleşim birimine içme suyu getirilmesinin planlandığını, ancak bu sayının 15'e çıkartılmasını ümit ettiğini anlatan Yılmaz "Yolların alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla en az 10 bölgeye menfez yapılacak. Ayrıca il ve ilçe özel idarelerinde bulunan mevcut araç ve gereçlerle oluşturulacak bir mobil ekiple 100 kilometre yol yapılacaktır. Devletimiz 2009 yılı için yeterli ödeneği göndermiştir. İdare olarak köylere götüreceğimiz hizmetlerde muhtarların da işi sahiplenmesi, sorumluluk alması gereklidir" dedi


Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimlerde İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Taşdemir ve Ali Aktaş doğrudan, Karakazan Köyü Muhtarı Maşallah Şahbal ve Özdirek Köyü Muhtarı Resul Turgut ise en fazla oyu alarak Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi'nin üyeliğine seçildiler. Son olarak okunan faaliyet raporunda, 2008 yılı kesin hesap bütçesi 5 milyon 198 bin 314 TL sunuldu ve onaylandı. Dilek ve temennilerden sonra İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz 2009 yılı çalışmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu, seçilen üyeleri tebrik etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?