4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hamur'da öğrencilere ücretsiz kurs

Hamur İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından ilçede dershane bulunmaması sebebiyle ücretsiz Lise Giriş Sınavları (LGS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk (DPYB) sınavlarına hazırlık kursları açıldı. 

Hamur İlçesi'ne bağlı Adımova, Ekincik, Yukarı Gözlüce, Seyithanbey köyleri ile ilçe merkezinde bulunan Osman Gazi İlköğretim Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı kursta, 24 branş ve sınıf öğretmeninin görev aldığı belirtildi. 

Hamur Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, 225 öğrencinin devam ettiği kurs sonunda yüzde 80 başarı beklediklerini belirtti. 

Sarıibrahim, ülkelerin kalkınmasının eğitilmiş insanların fazla olmasıyla orantılı olduğunu söyledi. İlçelerinde her zaman eğitime özel önem verdiklerini ifade eden Sarıibrahim, "Diğer il ve ilçelerde bu tür sınavlara girecek olan öğrenciler dershanelere devam ederek sınavlara hazırlanıyorlar. İlçemizde dershane olmadığı için bu farkı açtığımız kurslarla kapatmaya çalışıyoruz. Bölgede yaşayan ailelerin maddi imkanlarının iyi olmaması nedeni ile DPYB sınavı büyük önem taşıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 15:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YILMAZ TANKO IP: 88.226.71.xxx Tarih : 30.01.2007 14:32:38
ilçemizde böyle bir etkinliğe katkıda bulunan kaymakamımız ve diğer bütün emeği geçen görevlilere çok teşekkür ederim.öyle inanıyorumki burada pekişen öğrencilerimiz ileride hem ülkemizi hemde ilimizi en güzel bir şekilde değişik alanlarda temsil edeceklerdir.toplum olarak ülke olarak böyle gençlere her zaman ihtiyacımız olacaktır.tabiki burada velilerede çok büyük görevler düşmektedir.hep beraber gençlerimize sahip çıkalım.onları en güzel şekilde yetiştirelim.çok zor birşey değil...saygılarımla