5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hamur'da Okuma Bayramı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde 1'inci sınıf öğrencilerinin okumayı öğrenmesi nedeniyle 'Okuma Bayramı' adı altında bir program düzenlendi.

Ekincik Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Okulun 1'inci sınıfında öğrenim gören 20 öğrencinin okumayı öğrenmesi nedeniyle düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan sınıf öğretmeni Ozan Çelik, okula ve okumanın önemine değindi. Velilerin eğitim-öğretim yılı başında çocukları getirip kendilerine teslim ettiğini anlatan Çelik "Biz işe önce onları sevmekle başladık. Çünkü biliyorduk dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey. Okula ilk başladıklarında çekingen, içine kapalı ve ürkek olan bu minik yavruların şimdiki durumları öğretmen olarak bizleri oldukça mutlu etmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından minik öğrenciler, değişik konularda yazı ve fıkralar okudu. Hep bir ağızdan şarkılar söyleyen öğrenciler, daha sonra müzik eşliğinde halk oyunları oynadı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?