4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hamur’da uçurtma şenliği

Ağrı'nın Hamur ilçesinde kaymakamlık tarafından organize edilen “Geleneksel 2. Aladağlar Uçurtma Şenliği” başladı.

Haydi Hamur semaları renklensin sloganı ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yanındaki alanda başlayan şenliğe Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Hamur Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Ağrı Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Vali Yardımcıları Selami Kapankaya, Muhittin Gürel, Ağrı Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, Taşlıçay Kaymakamı M. Şamil Horasanlı, Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan, il ve ilçe kamu kurum amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan yaptı. Törende bir konuşma yapan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Çetin, “Bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler ilimizde var olan birlik ve beraberlik duygusunu daha da pekiştirmektedir. Burada toplanan vatandaşlar tarafından Ağrı ilinde huzursuzluk çıkarmak isteyen hainlere gerekli mesajlar verilmektedir. Son günlerde ilimizde tezgâhlanan çirkin ve emeline ulaşamayan oyunlarla vatandaşlarımızın biraz morali bozulmuş olabilir. Ancak hiçbir Ağrılı vatandaş Doğubayazıt ilçesinde terörist gurupların tezgâhladıkları oyunu tasvip etmemişlerdir. Bu nedenle Ağrı Valisi olmaktan son derece memnunum. Ağrılılara da hizmet etmekten son derece mutlu oluyorum. Vatandaşlarımız hizmetlerin en iyisine layıktır” dedi. 

Hamur İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz ise buradaki asıl amaçlarının vatandaşlar arasında var olan kaynaşma duygusunu daha da güçlendirmek olduğunu söyledi. Kaymakam Yılmaz, “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu kanıtlayan bu şenlikte beraberce eğlenme, oyun oynama, birlikte üretme ve eğlenceli bir sosyal ortam oluşturduk” şeklinde konuştu. 

250 kişinin uçurtması ile katıldığı şenlikte düzenlenen yarışma 4 ayrı kategoride gerçekleşti. Vali Mehmet Çetin, dereceye giren Murat Gündüz isimli öğrenciye sana bisikleti vereceğim ama bir şartım var; program sonunda bisikletinle birkaç tur atmak istiyorum diyerek şakalaştı. Vali Çetin’in bisikletine binebilir miyim diyerek şakalaştığı Murat Gündüz(14) yaptığı devasa uçurtmayı Vali Çetine hediye etti. Aldığı hediye karşısında çok sevinen Vali Çetin; ‘Murat’ın belki de günlerce çalışarak yaptığı ve değerlendirmede birinci olmasını sağlayan bu uçurtmayı Valilik binasında en güzel yerde sergileyeceğim.’ dedi.

Ağrı Valiliği tarafından alınan helva şekeri ve patlamış mısır aracı Hamur’da tüm gün çocuklara ücretsiz şeker ve mısır dağıttı. Çoğu çocuğun belki de hayatında ilk defa gördüğü ve tattığı sekerin sonrası mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 18:38:16
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 11:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?