5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hamur'da yıl sonu sergisi

Ağrı'nın Hamur İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2008-2009 eğitim öğretim yılında açılan mesleki kurslara katılanlara başarı belgeleri dağıtılırken, üretilen el sanatları da sergilendi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanılan törende konuşan Hamur İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kaya Karaçok, bilgi ve teknolojinin hızla değiştiği bir dünyada Türk insanının da ihtiyaçlarının hızla değiştiğini, bu yeni eğitim ihtiyaçlarının süratle karşılanması gerektiğini belirtti. Ülke için son derece önemli olan yenilikleri takip etme anlayışının milli bir heyecan halinde sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Karakoç "Aksi bir tutum ya da bu konudaki ihmaller telafisi imkansız pişmanlıklara sebep olacaktır. O nedenle yetişkin eğitimi, yaşam boyu eğitim, sürekli eğitim, halk eğitimi altında yürütülen yaygın eğitim olayında, halk eğitim merkezlerinin yalnızca alışılagelmiş kurslar yürüttüğü merkezler olmasından öte, halkın ihtiyacı olan her konuda programlar hazırlaması gerekmektedir" dedi


Bu hedefler doğrultusunda İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2008-2009 eğitim öğretim yılı içerisinde başarılı bir çalışma sergilediğini belirten Kaya Karaçok "İlçe merkezi ve köylerde 3 ana başlık altında 29 kurs açılmış ve 272 bayan 246 erkek olmak üzere toplam 518 kişi bu kursları başarıyla tamamlamıştır" dedi.


Konuşmanın ardından kursiyerlere belgeleri törenle dağıtıldı. Serginin kurdelesi protokol tarafından kesilerek açılış yapıldı giyim trikotaj kurslarında yapılan el işleri beğeni kazandı. Halıcılık kursu bölümünde sergilenen ipek , yün halılar ile yöresel kilimler serginin ilgi odağı oldu Kursiyerler tarafından hazırlanan etli bulgur pilavı, cacık, kuru soğan ve tandır ekmeğin den oluşan mönünün ikramının ardından tören sona erdi.


Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde yapılan törene Hamur Kaymakam vekili Eleşkirt Kaymakamı Mustafa Koç, Tutak Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi, Nihat Gültekin, Bakanlık Müfettişi Atanur Dikbıyık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Öksöz, Belediye Başkanı İsmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çifçi, Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, kamu kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?