5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hasta kurtarma operasyonu

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Kucak köyünde kalp yetmezliği bulunan hasta, Özel İdare ekiplerince alınarak hastaneye ulaştırıldı.

Patnos ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kucak köyünde aniden fenalaşan hastayı kurtarmak için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. 112 Acil Servis'e gelen ihbarın kendilerine bildirilmesi üzerine harekete geçtiklerini belirten Özel İdare Müdürü Gündoğdu Özel, bir greyder, bir Özel İdare aracı ve bir tam donanımlı ambulansla Kucak köyüne hareket ettiklerini belirtti. Yer yer kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgedeki hastaya ulaştıklarını ve hastayı alarak Patnos Devlet Hastanesi'ne getirdiklerini ifade eden Özel, görevlerini başarıyla yaptıklarını belirtti.

Kalp yetmezliği ve solunum yetersizliği bulunan 47 yaşındaki Naime Gülalmaz ise, Süphan Dağı'nın eteğindeki köyde rahatsızlanınca eşinin 112 Acil'den yardım istediğini söyledi. Ekibin kısa sürede köye geldiğini anlatan Gülalmaz, "Köyümüze gelen ekipleri görünce şükrettik. Demek ki devletimiz bizlere bakıyor ve bizleri yarı yolda bırakmıyor. Özel İdare ekiplerine, ambulans şoförüne, evimize gelen doktor ve hemşirelere teşekkür ederim" dedi.

Kucak köyünden alınan hasta, Patnos Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 11:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?