5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hasta kurtarmak isterken kara saplandılar

Ağrı merkeze bağlı Haydaroğlu Köyü’nde fenalaşan 2 hastanın imdadına Ağrı Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Yoğun kar yağışına rağmen köye ulaşmayı başaran ekip aracı kara saplanınca köylüler tarafından güçlükle kardan çıkarıldı.

Ağrı şehir merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunan köyde 1’i dizaliz hastası olmak üzere 2 hastanın olduğunu öğrenen Ağrı Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, 5 saat süren yorucu bir çalışmanın ardından köye ulaşmayı başardılar.

Köyde fenalaşan diyaliz hastası İhsan Taşdemir (37), ve yüksek ateşi bulunan Demet Uzun (3) adlı şahıslar köye kadar gelen ambulansa bindirildi.

Hastaları aldıktan sonra Ağrı Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıkan Ağrı Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait kar aracı kara saplanınca köylüler tarafından kurtarıldı.

Kara battığı için uzun süre çıkamayan araç köylülerin uzun uğraşları sonucu çıkarılarak yola çıkarıldı.

Kar yağışına rağmen köylerde hasta kurtarma operasyonlarının devam ettiğini ancak çok sayıda asılsız ihbarlar aldıklarını belirten Ağrı Köy Hizmetleri Müdürü Mehmet Güneş "İlimizde sağlıklı hizmet vermemiz için yapılan ihbarların gerçek olması lazım. Şuanda Köylerimizin tümünde yoğun kar yağışı var ve bir çok köy yolumuz ulaşıma kapalı. kar yağışı nedeni ile yol açma çalışmalarına başlıyamıyoruz. Bu yüzden sadece acil durumlarla ilgileniyoruz" dedi.

Yoğun uğraşların ardından Ağrı Devlet Hastanesi’ne yetiştirilen her 2 hastanında durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Servet Arslan-KENTHABER/Ağrı
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 10:43:23
Güncelleme :3 Şubat 2005 Perşembe 11:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?