4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hastanede yangın!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde gece çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.

Saat 02:15 sıralarında hastanenin çatı katında çıkan yangın büyük korku ve paniğe sebep oldu. Henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangının bir anda büyümesi üzerine 150 yataklı hastane boşaltıldı. 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 114 hasta ve personel, kurtarma ekiplerince kısa sürede tahliye edildi.

Yangına Doğubayazıt, Diyadin, Ağrı ve Iğdır'da gelen itfaiye ekipleri ile Doğubayazıt Plato Dağcılık Arama ve Kurtarma ekipleri müdahale etti. İtfaiye ve kurtarma ekiplerinin müdahalesi ile yangın ancak 5 saat sonra kontrol altına alındı. Halen soğutma çalışmalarının sürdüğü hastanede tedavi gören hastaların bir kısmı çevre il ve ilçelere sevk edilirken, sağlık durumları iyi olanlar ise ambulanslarla evlerine bırakıldı.

Öte yandan hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğu Doğubayazıt'ta yangına müdahale etmeye çalışan itfaiye ekipleri de zor anlar yaşadı. İtfaiye araçlarının vanalarının ve hortumların donması müdahaleyi zorlaştırdı.

Bu arada yaklaşık bir yıl önce inşaatı tamamlanan hastanenin geçici olarak İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?