5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hayır çarşısı'na davet var

İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şubesi tarafından "Hayır Çarşısı" açıldı.  Ramazan ayında ihtiyacı olan 500 aileye 500 kumanya sloganıyla yola çıkan hayır gönüllüleri, vatandaşlar tarafından hibe edilen çeşitli eşyaları satarak ailelere kumanya yardımında bulunuyorlar.

 

İHH ve insani yardım derneği tarafından düzenlenen ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklediği "Hayır Çarşısı" il müftüsü Osman Tıraşçı tarafından açıldı. İl müftüsü Osman Tıraşçı, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla açılan Hayır Çarşısı Ağrı'daki 500 aileye ramazan kumanyası sağlamayı amaçlıyor.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnsani Yardım Derneği Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı Ramazan ayında kumanya, Kurban bayramında et, Bayram önceleri elbise dağıtımı, okul sezonunda ise kimsesiz ve fakir öğrencilere okul kıyafeti ile kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten Anığı sözlerine şöyle devam etti. " Ramazan ayında zengin aileler ile fakir aileleri buluşturmayı hedefliyoruz. Onlar arasında bir köprü vazifesi görmek istiyoruz. 500 Aileye 500 ramazan kumanyası vermeyi planlıyoruz. Bu sebeple Bir kermes açtık. Erzurum caddesi otel Acar'ın altındaki bölümde açtığımız bu kermes 10 gün sürecek. Bağışçılarımızın ve hanım hayırseverlerimizin yaptıkları el işi süs eşyaları, elbise ve hamur işi ürünleri sergileyip, halkımıza cüzi fiyatlarla satarak çift taraflı bir hayır yapmayı düşünüyoruz dedi.

 

Alışverişin yanısıra isteyen vatandaşların bağışta bulunabileceklerini belirten Anığı, 'biz iyiliğin sahipsiz olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de herkesi iyiliğe sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz' diye konuştu.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 14:31:26
Güncelleme :19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?