4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Hayırseverlerden eğitime katkı

Ağrı’nın Eleşkirt İlçesine bağlı Güneykaya köyüne İstanbullu hayırseverler Füsun Alemdarzade Bakırkaya ve Engin Tezcan tarafından yaptırılan 2 derslikli İlköğretim Okulunun açılış töreni Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde okul yapımında masrafları üstlenen Füsun Alemdarzade Bakırkaya ve Engin Tezcan’ın konuşmalarıyla devam etti. Engin Tezcan’ın konuşmasında, “Ben İstanbul doğumlu birisiyim nereli olduğumu sorduklarında İstanbulluyum derdim ama bundan sonra Ağrılıyım, Eleşkirtliyim, Güneykayalıyım diyeceğim.” dediğinde duygusal anlar yaşandı.

Törende ikinci konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, “Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta duramazlar. Okul, bizi eğitmek, uygar yapmak ve yetiştirmek için vardır. Diyen Koçak “ Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız tarafından başlatılan Eğitime %100 destek kampanyası bütün yurtta bir çığ gibi büyümüş olup İlimizde bu güzelliklerden nasibini almıştır. Buna göre 2002 yılında İlimizde derslik 2373 ikin 2008 yılında bu sayı 3363 ‘e yükselmiştir. Bununla birlikte 750 kapasiteli 5 adet pansiyon faaliyete geçmiş olup 500 kapasiteli 1 pansiyonunda yakın zamanda hizmete girecektir” dedi.

Açılış programında konuşma yapan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların en iyi ortamlarda çağın gerektirdiği teknolojik ders araç gereçleriyle eğitim görmesi bakımından fiziki ortamların önemine işaret ederek Ağrı İlinde duyulan bu tür okulların yapımında hayırsever iş adamlarımızın katkılarının oldukça önemli olduğunu ifade etti. Vali Çetin, Ağrılı ve diğer hayırsever iş adamlarının okul yapım konusundaki duyarlıklarından son derece memnun kaldığını belirterek, il merkezi ve ilçelerde okul yaptıran iş adamlarının isimlerini tek tek sayarak kendilerine teşekkür etti. Ağrı’da ideal bir eğitim ve öğretim seviyesini yakalamak için daha çok okul ve dersliklere ihtiyaç bulunduğunu bu ihtiyaçların eğitime yapılan her kuruş yardımın ülkenin geleceğine katkı olduğu bilincinde olan yine hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacağına emin olduğunu belirtti.

Okul öğrencilerinin yaptıkları konuşmalar ve şiir okumalarının ardından hayırsever Füsun Alemdarzade Bakırkaya ve Engin Tezcan’a Ağrı Valisi Mehmet Çetin tarafından plaket verildikten sonra kurdele kesmeye geçildi, kurdele kesimi sırasında Vali Çetin makasları okul öğrencileri ve okul yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlara verdi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin tarafından öğrencilere kışlık mont ve kırtasiye malzemeleri dağıttı. Güneykaya Köyünde yapılan açılış törenine Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Eleşkirt Kaymakamı Mustafa Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak Kamu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 15:21:02
Güncelleme :16 Kasım 2008 Pazar 23:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?