5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Hayvancılığı geliştirme projesi

AĞRI'DA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı'da hayvancılığın geliştirilmesi, et sığırcılığının yaygınlaşması ve verimin arttırılması için alınan 51 adet Aberden Angust cinsi sığırın bulunduğu alanda incelemelerde bulunarak başlatılan proje ile ilgili bilgiler verdi.

Ağrı'da hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi için Amerika'nın Virjinya eyaletinde yetiştirilen ve Türkiye'de et sığırcılığı konusunda çok verimli olan Aberden Angust cinsi 50 dişi ve 1 adet erkek sığır Ağrı'ya getirildi.

Manisa'dan Ağrı'ya getirilen sığırların et veriminin normal sığırlara göre 2 kat fazla olduğunu belirten Vali Mehmet Çetin, bu sığırların diğer hayvanlara göre daha az beslendiğini söyledi. Besicilik yapan her aileye 5 adet vermek suretiyle bu projeyi yaygınlaştırmaya çalışacaklarını dile getiren Çetin "İlimizde toplumumuzun yaklaşık olarak yüzde 75'i hayvancılıkla uğraşıyor. Bu uygulama ilkin Sakarya'nın Arifiye ilçesinde uygulandı, 2.sini de Ağrı'da şuan uygulamaya çalışıyoruz. Bu ırk tamamen mera hayvanı olup soğuğa dayanıklı bir ırk olarak burnundan aldığı nefesi donuncaya kadar soğuğa dayanıklı bir ırktır. Ağrı'da bu projeyi uygulayabileceğimiz 550 bin hektar meramız bulunmaktadır. Bu da milyonlarca hayvanın barınmasını sağlar. Bu ırk, az yemle çok et verimi sağlayan, yediğinin yüzde 80'nini ete çeviren bir ırk olduğu için ileriki yıllarda Ağrı ili hayvancılığını ve et sığırcılığını kurtaracak bire projedir'' dedi

AĞRI'DA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 17:46:04
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 23:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?