2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Herkes güven içinde oy kullanacak

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY'IN AĞRI ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 12 Eylül Referandumu'nda hiç kimsenin vatandaşın sandığa gitmesini engelleyemeyeceğini söyledi.

Ağrı ziyaretine Ağrı Valiliği ile başlayan Bakan Beşir Atalay, daha sonra toplantı salonunda yapılan emniyet asayiş toplantısına katıldı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İçişleri Bankalığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azmi Tuna, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Akış, Ağrı Jandarma Alay Komutanı Ömer Lütfi Mor, Ağrı Emniyet Müdürü Naci Kuru ve Iğdır Emniyet Müdürü Cemil Tombul'un katıldığı toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Beşir Atalay, referandumun önemine değindi. Türk halkının referandumlarla alışması gerektiğini vurgulayan Bakan Atalay, "Referandumda istediğimiz ilke herkes istediği şekilde konuşsun, istediği propagandayı yapsın, istediği mesajı versin. Açık bir toplum. Her siyasi parti veya sivil toplum kuruluşu bu hakka sahip. Ama hiç kimse bir diğerini engelleme yolunda en küçük bir tutum, davranış göstermesin" dedi.

Referandumda herkesin güvenli bir şekilde sandığa gideceğini ifade eden Bakan Atalay, "Halk oylaması günü vatandaşlarımız hür iradesi ile gidip kendi kararını versin. O oy gününe kadar herkes söyleyeceğini söyler. Ama vatandaş hür iradesiyle gider kapalı ortamda kendi oyunu kullanır. Bunu hiç kimse engelleyemez. Vatandaşın o hür iradesiyle vatandaşlık hakkını yerine getirmesini hiç kimse engelleyemez ve önleyemez. Buna asla ve asla izin vermeyiz. Bugün burada bunların değerlendirmelerini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası Ağrı Belediyesi'ne geçen Başkan Atalay, burada çiçeklerle karşılandı. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verirken, Bakan Atalay ise gösterilen sunumu dikkatle izledi. Ağrı'nın kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Atalay, Başkan Arslan'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakan Atalay'a belediye ziyareti anısına porselen plaket ve kuş tüyü ile işlenmiş Ağrı Dağı ve İshak Paşa Sarayı'nın bulunduğu tablo hediye edildi. Bakan Atalay'ın Ağrı ziyaretleri sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY'IN AĞRI ZİYARETİ
İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY'IN AĞRI ZİYARETİ
İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY'IN AĞRI ZİYARETİ
İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY'IN AĞRI ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:06:05
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 17:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?