2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

İÇ'de akademik yıl başladı

İÇ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞI

Ağrı İbrahim Çeçen (İÇ) Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahet Çeçen Konferans Salonu'nda yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Üniversite öğrencileri adına Türkçe öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencisi Nazmi Arslan bir konuşma yaparken, daha sonra toplantıya katılan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir üniversitelerin önemi hakkında görüşlerini açıklayarak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Akademik yılın açılış konuşmasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitelerinin doğudan yükselen bir ışık olduğunu söyledi. İÇ Üniversitesi'nin hızla geliştiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Aslan, "Üniversitemiz eğitim, kültür, sanat gibi birçok konuda marka olma yolundadır. Yürüdüğümüz bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Üniversitemizde bu yıl ilk defa Fen Edebiyat Fakültemize öğrenci aldık. 2010-2011 eğitim öğretim dönemine 5 yeni bölüm açarak giriyoruz. 188 öğretim görevlimiz 4 bin 500 öğrencimizle bu dönemi başlatıyoruz. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Rektör Prof. Dr. Aslan'ın konuşmasının ardından üniversitenin ilk dersini dünyaca ünlü İslam Bilimleri Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin verdi. Prof. Dr. Sezgin, VII. yüzyıla kadar giderek İslam araştırmalarının yapılışı ve bugünkü, araştırmaların önemi hakkında bilgilerini katılımcılarla ve öğrencilerle paylaştı. Açılış dersinden sonra katılımcılara 2010-2011 Akademik Yılı Açılış törenine katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Törene Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Ağrı Ağır Ceza Reisi Abdurrahman Yılmaz, Ağrı Emniyet Müdürü Naci Kuru, İslam Bilimleri Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İÇ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞI
İÇ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:21:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?