4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

İçişleri bakanı afet bölgesinde

İçişleri Bakanı Osman Güneş, beraberindeki heyetle birlikte sel felaketinin yaşandığı Ağrı'nın Hamur ilçesinde incelemelerde bulundu. 

Dün yaşanan sel felaketinin ardından Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz ve Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir ile birlikte uçakla Van'a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş, ilk olarak askeri helikopterle Erciş ilçesinde sel felaketi yaşanan bölgeye gitti. 

Burada vatandaşlarla görüştükten sonra 8 kişinin hayatını kaybettiği Ağrı'nın Hamur ilçesine geçen Bakan Güneş, burada da incelemelerde bulunarak, köylülere taziye ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İncelemeleri sırasında vatandaşlara öneriler ve tavsiyelerde bulunan Bakan Güneş, "Evlerinizi dere yataklarına, mezarlarınızı da dağın tepesine yaparsanız böyle felaketlerden zarar görmeniz kaçınılmazdır.

Devlet buradadır, gereken bütün yardımlar yapılacaktır" dedi. 

Bölgedeki incelemelerinin ardından Bakan Güneş, Ağrı Valiliği'ne geçti.
Bu arada, sel felaketi yaşanan Hamur ilçesinin köylerine Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından kamyonlarla 500 battaniye,100 çadır, bin koli su ve gıda yardımı gönderildi. Çadırların kurulması için İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerlerin yardım ettiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 22:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet haktanır IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.05.2007 09:46:56
Allah devletimize zeval vermesin.ölen din kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.