5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

İÇÜ'de kampüs kart dönemi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (İÇÜ) tarafından akademik ve idari personel ile öğrencilere yönelik 'Kampus Kart' uygulaması başlatıldı.

AİÇÜ ile Vakıflar Bankası arasında yapılan protokolle, 'Kampus Kart' uygulaması hayata geçirildi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, uygulamayla personel ile öğrencilerin kampus içerisinde tüm ihtiyaçlarını tek bir kartla karşılayabileceğini bildirdi.

Üniversite ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında imzalanan kampus kart protokolü gereği Vakıflar Bankası tarafından düzenlenen kart, hem kimlik kart ve hem de kredi kartı niteliğinde olacak. Kartın üniversite bünyesindeki öğrenci ve personelin görsel, metin ve kart içinde yazılı olan elektronik data halindeki bilgilerini taşıyacağını belirten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, AİÇÜ adına güzel bir gelişme olduğunu vurguladı.

Bu uygulamanın üniversite öğrenci ve çalışanlarına faydalı olacağına inandığını dile getiren Rektör Aslan "Bu katla kampus giriş - çıkışlarında üniversitemizin öğrencisi ve personeli olduğunun tespiti, turnikelerde otomatik geçişin sağlanması, yemekhane, kantin ve sosyal tesislerdeki ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılamasına yöneliktir. Ayrıca kampus kart, yakın gelecekte hayata geçireceğimiz bisiklet kiralama uygulamasında da kullanılacaktır. Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve şu ana kadar yaklaşık bin öğrenciye teslim edilen kampus kart için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği gibi, öğrencilere 300 TL kredi kullanım kolaylığı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 11:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?