5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

İl Meclisi toplandı

Ağrı Belediyesi 29 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk olağan meclis toplantısını yaptı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan başkanlık ederken, meclis üyeleri tam kadro halinde katıldılar. Açılış konuşmasını yapan Hasan Arslan Ağrı'nın sorunlarını çözmek için var güçleri ile çalışacaklarını belirterek bu konuda herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Ağrı halkının kendilerine güvenerek bu göreve getirdiğini hatırlatan Arslan "14 bin Ağrılı vatandaşın oyunu alarak buraya geldik. Bundan sonraki hedefimiz Ağrı halkına parti ayırımı yapmadan hizmet etmek olacaktır" dedi.

Başkan Arslan'ın konuşmasının ardından yapılan seçimlerde Belediye Meclis Başkanlığına Ali Alpaslan, Meclis Başkan Yardımcılığına Süleyman Seyitoğlu seçildi. Gündem kapsamında Belediye Meclis Katipliği'ne Servet Karakuş, Yalçın İnanlı asil üye seçilirken, yedek üyeliğe Ömer Çelik ile İbrahim Kösedağ seçildiler. Belediye Daimi Encümenliğine Ali Alpaslan, Muhsin Tayhan, Süleyman Seyitoğlu 1 yıllığına seçilirken, İmar ve Bayındırlık komisyonuna Mert Mertoğulları, Kerim Aras ve Aytaç Keklik seçildiler. Palan ve Bütçe Komisyonuna ise Mustafa Yakut, Servet Karakuş ve Murat Daş'ın seçilmesine oy birliği ile karar verildi.
Yapılan seçimlerin ardından gündem dışı görüşülen seyyar satıcı sorunları için Eski Van Caddesi'nde daha önce yapılan yerlerin yıkımı kararlaştırıldı. Seyyar satıcılar için yeniden uzay çatılı yeni semt pazarının yapımına oy çokluğu ile karar alındı. Belediye Meclisi toplantısı, 4 Mayıs 2009 tarihinde yeniden bir araya gelmek için sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?