8
Mayıs
2024
Çarşamba
AĞRI

İlçede özel dersane yok

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı için hazırlık kursları açıldı.

İlçeye Bağlı Aşağı Karabal, Ekincik, Adımova, Yukarı Gözlüce köylerinde kursları yerinde denetleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, 2005-2006 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak sınavlara öğrencilerin ciddi bir şekilde hazırlanmaları için çalıştıklarını söyledi. Bu tür kursları yeterli öğretmen kadrosu olan köy ilköğretim okullarının yanı sıra ilçe merkezindeki Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda da açtıklarını belirten Karakoç, "Ayrıca Hamur Lisesi bünyesinde de üniversiteye hazırlık kursu açtık. Tüm kurslara 200 öğrenci devam ediyor.

İlçede özel dershanelerin olmaması nedeniyle öğrencilerimiz, diğer il ve ilçelerde eğitim gören öğrencilerle eşit şartlarda sınavlara hazırlanamıyor. Bu sebeple Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan bu tür kurslarla öğrenciler, okullarının yanı sıra ek bilgiler verilerek sınavlara hazırlanmaya çalışılıyor. Kursları veren öğretmenlerin özverili çalışmaları ve gayretleri sonucunda sınavlarda öğrencilerin iyi neticeler elde edeceklerine inanıyoruz. Bu konuda tüm imkanları kullanacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 17:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?