4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

İlköğretimliler lise gezdi

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Karabal Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, il merkezinde eğitim veren liseleri gezerek, ders ortamlarını gördüler.


Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) hazırlanan 8 kız ve 12 erkekten oluşan toplam 20 öğrenci il merkezinde bulunan Ağrı Anadolu Lisesi, Ağrı Fen Lisesi ve Ağrı Dağı Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettiler. Okullardaki bilgisayar ve laboratuar sınıflarını inceleyen öğrenciler daha sonra ders işlenen sınıfları gezdiler. Ders ortamlarını çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan okul yetkililerine teşekkür ettiler.


Aşağı Karabal Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Murat Çapar, öğrencilerine liselerdeki ders ortamını göstermek için böyle bir yola başvurduklarını söyleyerek "Bu tür gezilerle öğrencilerimizin okuma azmi daha da yükselecektir. Okullardaki bilgisayar ve laboratuar gibi sınıfları gezen öğrencilerimiz yarın burada okumak için can atacaklardır. Böylece kendilerini eğitime devam etmeleri için teşvik etmiş olacağız" dedi.


Sınıfları ve spor salonlarını gezen öğrenciler, büyük hayranlık içerisinde kaldıklarını ve ilerde böyle okullarda okumak istediklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 20:59:37
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 21:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mc Lauren IP: 88.247.196.xxx Tarih : 8.04.2008 21:47:52

Ağrı Anadolu Lisesi gerçekten güzel bir lise.Akadaşlarımızı üniversitelerimize de bekleriz.Mayıs ayında bahar şenlikleri oluyor.Arkadaşlarımızın gelip görmesini isterim.İstanbuldan slmlar.