5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

İş adamından Patnos'a okul

İŞ ADAMINDAN PATNOS'A 5 DERSLİKLİ OKUL

Ağrılı İş Adamı Zeki Keşan, Patnos'un Çortali mezrasına 5 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

İstanbul'da faaliyet gösteren Truva İnşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Keşan, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ağrı Valiliği ile irtibata geçerek, doğup büyüdüğü ilçeye okul yaptırmak istediğini dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespiti üzerine Patnos'un Kazanbey Köyüne bağlı Çortali mezrasında 5 derslikli bir okulun yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine Ağrı'ya gelerek Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden iş adamı Zeki Keşan, okulun yapımı ile ilgili protokolü imzaladı.

Havaların ısınması ile okulun inşaatına başlayacaklarını belirten Keşan, haziran ayında okulu teslim edeceklerini ve okulun 2011-2012 öğretim yılında hizmet vereceğini kaydetti. Keşan, imkanlar dahilinde eğitim konusundaki yatırımlarının devam edeceğini de ifade etti.

Yaptığı güzel hizmetten dolayı Zeki Keşan'ı kutlayan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, okul onarımı ve yeni derslikler konusunda iş adamlarına çağrıda bulundu. Ağrı'da ciddi oranlarda derslik açığı olduğunu belirten Vali Yerlikaya "Bir taraftan özel idaremizin imkanları ile bir taraftan da bakanlıktan gelen ödeneklerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Hayırsever iş adamlarımızın bu girişimleri ise ciddi katkılar sağlıyor. Yaşadığı memleketine karşı sorumluluğunu yerine getirerek bu duyarlılığı gösteren Truva İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Keşan beyefendiye bütün Ağrılı vatandaşlarımız adına teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

İŞ ADAMINDAN PATNOS'A 5 DERSLİKLİ OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2011 Çarşamba 11:15:01
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 16:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cahit veli IP: 78.170.103.xxx Tarih : 11.03.2011 18:19:26

Allah sizden razı olsun,örnek bir davranışta bulunmuşsunuz.İnsanın doğduğu yerleri unutmaması ne kadar güzel bir davranış.Bir Ağrılı olarak çok mutlu oldum.