2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

İshakpaşa Sarayı'nda opera

TARİHİ SARAYDA OPERA

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı'nda sahnelenen 'Ağrı Dağı Efsanesi Operası' izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

5. Uluslararası Ağrı Dağı Efsanesi Festivali kapsamında Yaşar Kemal'in aynı adı taşıyan romanından Çetin Işıközlü tarafından sahneye uyarlanan 'Ağrı Dağı Efsanesi' operası, İshak Paşa Sarayı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gürcistan Devlet Senfoni Orkestrası'nın da hazır bulunduğu operada, Ankara ve İstanbul Devlet Opera sanatçıları sahne aldı. Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ağrı Valiliği, TİKA ve TRT'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte davetlilere hitap eden Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, misafirlerini Ağrı'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Operanın İshak Paşa Sarayı'nda sahnelenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Huzur ve güvenin egemen olduğu ülkemizin çatısı konumundaki Ağrı Dağı eteklerinde ve mimarimizin en önemli eserlerinden olan İshak Paşa Sarayı'nda sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Türk Edebiyatı'nın ünlü romancısı Yaşar Kemal'in 'Ağrı Dağı Efsanesi' romanından operaya uyarlanan bu eserini seyretmekten hepinizin büyük keyif alacağına yürekten inanıyorum. İçinde bulunduğumuz bu muhteşem anıt yapıda eserin sergileniyor olması benim için ayrı bir sevinç kaynağıdır” dedi.

İshak Paşa Sarayı'nın bölgenin olduğu kadar ülkenin de tek yapı mimari eserlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, “İshak Paşa Sarayı'nın işlevselliği, yaşanabilir bir mekana dönüşmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu gece burada bulunmamız bu işlevselliğin en önemli göstergesidir. İlimizin tanıtılmasında önemli bir yere sahip olan İshak Paşa Sarayı, aynı zamanda icra edilen organizasyonlara da yapısı itibariyle ayrı bir anlam katmaktadır. İcra edilen eserler için İshak Paşa Sarayı çok önemli bir dekor ve çok önemli bir sahnedir” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren opera, izleyenlere güzel bir gece yaşattı. Program sonunda Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, sanatçılara plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

TARİHİ SARAYDA OPERA
TARİHİ SARAYDA OPERA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 11:39:02
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 11:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.41.xxx Tarih : 4.10.2010 08:30:43

Bu Ağrı'nın bu İshakpaşa sarayıda olmassa acaba tanıtım için neyi öne sürüp reklam yacak. Varı yoku budur her halde, Bu da olmassa tek bir şeyi kalıyor. Nostalji takılıp köy havası köy düzenini bir şehirde yaşamak isteyen varsa Ağrı'ya gelsin diyecekler. Bir şehirde köy nasıl olur gelir görün.......