4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

İstanbul´dan eğitime destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin biri Ağrı’nın Patnos ilçesinde olmak üzere yaptırdığı 5 okulun açılışı görüntülü konferans sistemi yardımıyla beş okulda aynı anda yapıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin biri Ağrı’nın Patnos ilçesinde olmak üzere yaptırdığı 5 okulu Başbakan Erdoğan, Bakan Çelik, Başkan Topbaş ve Ağrı Valisi Mehmet Çetin birlikte hizmete açtı. Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye geneline yayılan yatırımları nedeniyle Başkan Topbaş’a teşekkür etti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Esenyurt Orhangazi İlköğretim Okulu Hadımköy Osmangazi İlköğretim Okulu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ayazağa Lisesi ile Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaptırdığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ayazağa Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ağrı Valisi Mehmet Çetin ile milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. 

Yapılan açılış töreninde kullanılan konferans görüntü sistemi ile tüm okullar sıra ile açıldı ve tüm Türkiye’ye canlı yayında yayınlandı.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Ağrı'nın Patnos ilçesinde de okul yaptığını ve bu okula bilim ve teknolojiyi götürdüğünü belirterek, Patnos'taki çocukların bu bilim ve teknoloji sınıfında bilgisayar eğitimi alacağını, hızlandırılmış internet ağıyla dünyayla buluşacağını anlattı.

Ağrı'nın Patnos İlçesinde arsasının Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın'ın tarafından verilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı KİPTAŞ İlköğretim Okulunun Açılışına Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Patnos Kaymakamı Tuncay Dursun, Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın, Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ve davetliler katıldılar. 

Okul açılışının ardından Vali Çetin ve beraberindekiler okulun açılışından sonra sınıfları gezdiler temsili kitap dağıtımı yaptılar, Vali Çetin öğrenciler kendisinin ilkokul dördüncü sınıfa kadar öğretmen yüzü görmediğini, köylerinin 20 hanelik küçük bir köy olduğunu, ancak çalışarak ilk, orta ve liseyi daha sonrada üniversiteyi bitirerek kaymakam olduğunu şimdide Vali olduğunu bunu azimli bir şekilde çalışarak başardığını söyledi.

Çetin öğrencilere de sizlerde çok çalışın yüksek okulları bitirin bir gün ihtiyarladığımızda karşılaşırsak bu bizim valimiz bize öğrenciliğimizde tavsiyelerde bulunmuştu dersiniz dedi. Öğrencilere çok çalışın çok okuyun tavsiyesinde bulunarak fazlada televizyon seyretmeyin tavsiyesinde bulunan Vali Çetin Okul çıkışında açılışa katılan öğrenciler ve folklorcular ile hatıra fotoğraf çektirdiler.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 23:13:26
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 16:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?