5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

İzinsiz tırmanışta ölüme soruşturma

Ağrı Dağı'na kaçak olarak tırmanan İranlı grupta yer alan ve zirve yakınlarında hayatını kaybeden 55 yaşındaki Askhar Baravan isimli dağcının cenazesi, Doğubayazıt İlçesi'ne getirildi.

Gerekli resmi izni almadan önceki gün tırmanışa başlayan 48 kişilik İranlı dağcı grubu içindeki bir kişinin aniden rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bilgisinin Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirilmesi üzerine, dün akşam saatlerinde cenazenin Doğubayazıt'a indirilmesi için çalışmalar başlatılmıştı.

Gönüllü olarak Doğubayazıt Arama Kurtarma Ekibi'nden (DAKUT) oluşturulan 8 kişilik grup, dün gece tırmanışa geçerek 4 bin 200 metreye ulaştı. İranlı dağcı gruptan cenazeyi teslim alan ekip, gece saat 23.00 sıralarında aşağıya indirerek Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne getirdi. Cesedin, otopsisi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurum'na gönderileceği belirtildi.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Turunç, 2. derece yasak askeri bölge ve Milli Park olan Ağrı Dağı'na resmi izin almadan tırmanış yapan 48 kişilik İranlı dağcı grubundaki tüm kişiler hakkında yasal işlem yapılacağı ve aşağıya indirilerek gözaltına alınacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?