5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kaçakçılara büyük darbe

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir dizi operasyonda sigara ve göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 55 kişiden 15'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 il ve 7 ilçeyi kapsayan çalışmalarda "Sigara ve Göçmen Kaçakçılığı" suçu işleyen bir suç örgütünün olduğunun tespit etti. Bunun üzerine Ağrı merkez ve Doğubeyazıt, Tutak, Patnos, Eleşkirt, Taşlıçay ilçeleri ile Van merkez, Çaldıran ve Erciş ilçelerinde toplam 55 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 40 kişi serbest bırakılırken, E.S., A.S., N.Z., K.S., M.G., N.G., M.U., E.Ç., V.Ç., Ş.Ç., M.Ç., C.I., H.B., A.S. ve B.G isimli 15 kişi tutuklanarak Doğubayazıt Cezaevi'ne gönderildiler.
Operasyon kapsamında kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 77 bin 300 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara, 1 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 18 adet fişek, 1 adet sahte oto ruhsatı, 1 adet çalıntı kamyon, 2 adet zulalı kamyon, 4 adet kaçak sigara taşınmasında kullanılan binek otonun ele geçirildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 13:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?